Az emberek a legtöbb esetben akkor mennek szervizbe, amikor az autójuk elromlik, valami hibát tapasztalnak. Ez azonban nem jó stratégia, különösen akkor, ha valaki egy nagy értékű, számára kedves autóval közlekedik.

Ha szeretnénk biztosra menni, akkor célszerű a Dodge márkaszervizt és a RAM márkaszervizt ősszel és tavasszal, vagyis félévente felkeresni. A tavaszi átvizsgálás ezekben a hónapokban aktuális, ezért összegyűjtöttük, hogy mit érdemes tudni róla. Jöjjenek a részletek a tavaszi szervizről!

A tavaszi szerviz célja, hogy a szakemberek átvizsgálják az autót, felderítsék a hibás elemeket és azokat, amelyek kockázatot hordoznak magukban, illetve ilyenkor készítik fel a járművet arra, hogy jó időben, a nyárra jellemző időjárási körülmények között is zavartalanul üzemeljen.

Érdemes tisztában lenni azzal, hogy a hideg időjárás különösen nagy kihívások elé állítja az autót, fontos tehát, hogy a kritikus időszak elmúltával felmérjük, hogy mi az, ami károsodott, mit kell megjavítani, kicserélni. A következőkben sorra vesszük, hogy mit tartalmaz a tavaszi szerviz!

Jöhet a nyári gumicsere!

Ezt az egyet még azok is elvégzik, akik nem túl gondos autótulajdonosok, mivel ha nyáron használjuk a téli gumikat, akkor sokkal gyorsabban kopnak, hamarabb kell majd lecserélni őket és nem lesznek már télen annyira biztonságosak. A jó idővel tehát célszerű a gumik cseréjéről is gondoskodni.

Külső ellenőrzés

A tavaszi átvizsgálás részét képezi az autó állapotának felmérése kívülről. Meg kell nézni, hogy milyen kondíciókkal bír a karosszéria, ez különösen fontos, hiszen a téli szennyeződések, a jegesedést gátló útszórók kikezdhetik a külső felületeket. Mossuk le alaposan az autót, az alvázat is, és látni fogjuk, hol van javítandó sérülés.

Az ablakok átnézése

Meg kell vizsgálni az ablaktörlőket, hogy mennyire kopottak, ha azok, akkor érdemes lecserélni őket. Az ablakmosó folyadékot is cserélni kell, a téli sajátossága, hogy fagyállót tartalmaz, a nyári pedig olyan anyagot, amivel egyszerűbb a bogarakat eltávolítani a szélvédőről. Szerencsés tehát, ha erre cseréljük le a téli folyadékot.

Alkatrészek, rendszerek vizsgálata

A tavaszi rutin alkalmával ellenőrizzük az akkumulátor töltöttségét, az aksi állapotának ugyanis a hideg különösen rosszat tesz. Át kell nézni a fékeket, a lengéscsillapítót, a lápmákat, a kormányt és a futómű állapotát is. Utóbbira fordítsunk nagy figyelmet, mivel télen több kátyúval találkozhatunk, ráadásul olykor a hó, köd miatt nem is látni őket előre, így esély nincs a kikerülésükre. Ezek bizony hozzájárulnak ahhoz, hogy a futómű rongálódjon és elállítódjon, amit helyre kell hozni a tavaszi szerviz alkalmával.

Klíma tisztítása

Nyáron a klíma aranyat ér az autóban, de csak akkor ha tiszta és jól működik. A nem karbantartott klímák komoly egészségkárosító hatásúak lehetnek, légúti megbetegedéseket okozhatnak vagy allergiát válthatnak ki. Ellenőrizni kell tehát, hogy megfelelően működik-e a klíma és gondoskodni kell a tisztításáról.

Belső takarítás

A külső takarítás, mosás mellett legalább ennyire fontos a belső tér megtisztítása is. Ahhoz, hogy rend és jó illat legyen az autóban, el kell végezni egy alapos takarítást, ami minden apró szegletre, zsebre, tárolóra kiterjed.

Tavaszi szerviz a Petrányi Autó Centrumnál

A Petrányi Autó Centrumban gondoskodunk arról, hogy az autó kifogástalan műszaki állapotban legyen. RAM és Dodge márkaszervizünk követi az értékesített autók sorsát, útját, így gondoskodunk arról, hogy a tulajdonosok sokáig örömüket leljék az autójukban. Ehhez egy szerviz programot készítettünk a Dodge és a RAM tulajdonosok számára, ezzel is segítve a tulajdonosokat abban, hogy tisztában legyenek a javasolt szervizekkel.

A Petrányi Autó Centrum szervizében minden technológia adott ahhoz, hogy még a speciális Dodge és RAM igényeket is ki tudjuk szolgálni. A műhelyben tapasztalt és profi szakemberek vannak, így biztos lehetsz abban, hogy az autód a legjobb kezekbe kerül.

Kapcsolatban állunk a legnagyobb biztosítókkal és jogosultak vagyunk a kárfelvételre, ami az ügyfélre vonatkozva azt jelenti, hogy sokkal rövidebb idő alatt tudjuk elintézni a sérült autók ügyeit. Weboldalunkon keresztül pedig kényelmesen tudsz időpontot egyeztetni.