Az autóiparban ritkán adódik olyan pillanat, amikor a technika, a mérnöki zsenialitás, és a letisztult erő olyan szintézisét látjuk, mint amit a RAM 1500 TRX képvisel. Nem csupán egy pickupról van szó, hanem egy olyan ikonikus izomautóról, amely újraértelmezte az erő és a luxus határait ebben a kategóriában. A Hellcat V8-as motorral megáldott RAM TRX most a Final Edition kiadással búcsúzik a piactól.

A RAM 1500 TRX jelentősége nem csupán a lenyűgöző teljesítményében rejlik, hanem abban is, hogy egyedülálló módon ötvözi a pickup praktikumát egy valódi izomautó erejével és dinamizmusával. Az autóipar csúcsragadozójaként tündököl. Nézzük, mit tartogat a végjáték, a Final Edition!

A RAM TRX, erő a javából

Az autógyártás csúcsragadozója, a RAM TRX, amely minden eddiginél erősebb és merészebb kialakítással veszi le a rajongókat a lábukról. A Hellcat HEMI kompresszoros V8 motor, melyet a RAM TRX szívébe ültettek, egészen pontosan 702 lóerőt és 884 Nm nyomatékot kínál. Az elképesztő teljesítménynek köszönhetően a RAM TRX 0-ról 100 km/órára gyorsulása mindössze 4,5 másodpercet vesz igénybe. Ez páratlan teljesítmény, különösen annak tudatában, hogy mekkora vasat kell megmozgatnia a motornak.

A hatalmas teljesítmény természetesen magával hozza a magasabb üzemanyag-fogyasztást is, amit minden potenciális tulajdonosnak mérlegelnie kell. Az üzemanyag-fogyasztás azonban relatív, hiszen a RAM TRX egyedülálló élményt nyújt a vezetése során.

RAM TRX modell sivatagban futómű szemléltetés

Az aktív lengéscsillapítás új szintre emeli a kényelmet és a teljesítményt is. A Bilstein Black Hawk e2 aktív lengéscsillapítók képesek alkalmazkodni a különböző tereptípusokhoz és vezetési stílusokhoz, biztosítva ezzel a lehető legjobb vezetési élményt. A kapcsolható hangzású kipufogó rendszer lehetővé teszi, hogy a tulajdonos a helyzetnek megfelelően válassza meg az autó hangját, legyen szó csendes közlekedésről vagy a motor erejének teljes kihasználásáról.

Az utak királya

A RAM TRX egyedi tervezése kiemelkedik a tömegből. Hasmagassága 30 cm, 33 cm rugóút elől és 35,5 cm hátul. A karosszéria maga a megtestesült fenségesség. Szélesített kerékjáratok, légbeömlő a géptetőn, és a peremzáras felnik mind hozzájárulnak a lenyűgöző megjelenéshez és a jobb aerodinamikához. Az alacsonyabb légellenállás nemcsak a gyorsulásban, hanem az üzemanyag-fogyasztás optimalizálásában is szerepet játszik.

A luxus és a kényelem a TRX belső terében is megmutatkozik. A Carbon-alcantara belső, a head-up kijelző, és a 19 hangszórós Harman Kardon prémium hangrendszer mind a vezető és az utasok kényelmét és szórakoztatását szolgálják.

RAM TRX modell belső tér

A modern kor igényeinek megfelelően a RAM TRX számos aktív és passzív biztonsági rendszerrel van felszerelve. A 360 fokos kamerarendszer, a holttérfigyelő, és a parkolást segítő rendszer mind hozzájárulnak a biztonságosabb vezetési élményhez.

A RAM TRX nem csupán egy autó, hanem egy szupersztár, amely a modern kor követelményeinek minden szempontból megfelel. Azoknak ajánlott, akik nem elégszenek meg a jól bevált úttal, hanem mindig többre, nagyobbra és erősebbre vágynak.

A RAM 1500 TRX a Petrányi Autó Centrum V8 kereskedésében is előrendelhető. Siessen, ne maradjon le erről a minden határt megdöntő erőgépről!

Kapcsolódó fotók