A RAM a pickupok mestere egy egészen speciális újítással rukkolt elő, ez a TRX Sandblast Edition, amelyet kifejezetten terepre, azon belül is homokos talajra fejlesztettek ki. A brutális erőgép kis túlzással mindenen átmegy, ami az útjába kerül, vezetni pedig egy igazán unikális élmény. Nézzük, mit kell tudni a TRX Sandblast Editionről!

A RAM a pickupok királya, ami nemcsak gyors, hanem erős is. Tekintélyes megjelenésével figyelmet követel az utakon, a monumentális megjelenés komoly teljesítményt takar. Ezt az önmagában is lehengerlő modellt gazdagította a cég a RAM TRX Sandblast Edition megalkotásával, aminek lételeme a homokos talaj, mivel kifejezetten laza, sivatagi terepre és használatra fejlesztettek ki.

A teljesítmény

A TRX Sandblast nincs híján az erőnek: 6,2 literes V8-as motorral látták el, ami 702 lóerő teljesítményre képes. Ez elegendő ahhoz, hogy minden akadályt leküzdjön, ami az útjába kerül és minden terepen megállja a helyét.

Természetesen a teljesítmény önmagában nem elég ahhoz, hogy ez a gigászi óriás jól használható és vezethető legyen. A hajtáslánc összkerekes, hátsó differenciálmű is van benne, ami azt a célt szolgálja, hogy a hátsó kerekek nyomatéka eltérő is lehet. A terepen való mozgást segíti elő a 10 sebességes automata váltó, illetve nem utolsó az sem, hogy az autó rugózása olyan, mint a mesében.

A megjelenés

A hatalmas erőmű megjelenése tekintélyt parancsoló. Lévén, hogy amerikai márkáról van szó, a „minél nagyobb, annál jobb” elv volt a meghatározó a tervezés során. Ekkora járműhöz komoly terepgumikra van szükség és törekedni kell arra, hogy a motorika, az alkatrészek védve legyenek akkor is, ha az autó egy húzósabb terepen közlekedik. Ezt a célt szolgálja a haspáncél, ami az alsó részt védi.

A TRX Sandblast megjelenéséhez sokat tesz hozzá a LED-világítás is, ami jelentősen javítja a látási viszonyokat a sötétben. A special edition fényezése Mojave Sand, ami tökéletes passzol a sivatag tematikához.

Az utastér

Annak ellenére, hogy egy terepre tervezett autóról van szó, a belső kialakítás során a fő szempont a kényelem volt. Az ülések sportosak, a tér tágas, a design dinamikus, egyedi szénszálas elemek díszítik a belső teret. Amikor az ember belül a TRX Sandblast modellbe határozottan érzi, hogy van alatta vas. A csomagtérről sem mondható el, hogy szűkös, jól pakolható, rakományrögzítő hevederek gondoskodnak arról, hogy a szállítás is egyszerű és biztonságos legyen.

A RAM TRX Sandblast Edition egy igazi különlegesség, egy ínyencség azok számára, akik kedvelik a hatalmas erőautókat. Elérhetőségéről érdeklődj a V8 Petrányinál!