A Dodge Durango egy különleges izomautó, amely akár hét ember számára is kényelmes utazást tesz lehetővé.

Ez az óriás nemcsak hatalmas teret kínál, hanem olyan teljesítmény-leadást is, amelyhez a Durango három motorválasztéka adja a hátteret, beleértve a kategóriájának legjobb V8-as motorját. A Durango nem csupán egy egyszerű SUV, annál sokkal több, mivel egyesíti magában a stílust és a nyers erőt.

A Dodge Durango: az kezdetek

A Dodge Durango modellek a Dodge "izomautó" családba tartoznak. A gyártók egy olyan sportos SUV-ot szerettek volna létrehozni, ami nagyobb, ötnél több személy együttes utazását teszi lehetővé. Az elképzelésből kiindulva fejlődött az évek során ez az erőgépezet, amely ma már nem csupán a nagy terhelhetőségével és impozáns megjelenésével tűnik ki a többi közül, de a magasabb minőségű anyagok és a technológiai fejlesztések következtében egy igazán prémium kategóriás járművé avanzsált.

A Detriot-ban 1997-ben debütált Durango a kezdetétől fogva egy olyan jármű szeretett volna lenni, ahol remekül összeér a családi autónak kijáró kényelem, és a sportautóknál megszokott teljesítmény és adrenalin. Az évek során ez a modell több generáción ment keresztül, mindig a kor legújabb elvárásainak megfelelően: a technológiai fejlődésnek és a piaci igényeknek köszönhetően finomodni kezdett a hagyományos izomautók jegyében létrehozott külső, a belső tér pedig még inkább az utasok kényelmére és biztonságára koncentrált.

Az autó ma már hozza az izomautókra jellemző erőt, köszönhetően az akár V8-as motornak, de fontos a Trailer Sway Control is, mely növeli a biztonságot és a vezetési élményt is. A Dodge Durango teljesen új dimenzióba helyezi a SUV járműveket: a vezető-központú belső, a teljesítmény által inspirált dizájn, a bőrborítású ülések és a legújabb technológiai funkciók lehengerlő élményt nyújtanak.

Erőre fel!

Nyers erő, a stílus és a teljesítmény tökéletes összhangja jellemzi a Durangot, melynek vezető-központú belterét a legmodernebb technológiai megoldások, mint például a vezeték nélküli töltés, a 10,1 hüvelykes érintőképernyő és a 19 hangszórós Harman Kardon prémium audio rendszer egészíti ki. A belső tér tágas, hétüléses, így még a legnagyobb családok vagy baráti társaságok is kényelmesen elférhetnek

Dodge Durango motorcsónakot vontat

A Durango magától értetődően figyelemre méltó vontatási képességgel is büszkélkedhet (3 946 kg-os vontatási kapacitás), mely éppen úgy lenyűgöző, mint a motorháztető alatt rejlő motor teljesítménye. Azonban nem csak a teljesítmény és a stílus miatt lesz a Durango a kedvencünk. Több mint 60, az alapkínálatban és opcionálisan is elérhető biztonsági és védelmi funkcióval látták el, beleértve az adaptív sebességtartó automatikát és a holttér-figyelő rendszert.

Vezetési élmény: jeles

A Dodge Durango vezetése egy igazi kaland. Tekintélyt parancsoló megjelenése és nyers erővel teli motorja miatt az autópályán és városi forgalomban is stílszerűen tűnik ki. De annak ellenére, hogy ez az autó valódi „izomautó”, a vezetés során nem válik soha kényelmetlenné. Sőt, a Durangot vezetni valóban élmény - az autó úgy reagál a kormány mozdulatokra, hogy közben kissé sportos, de mégis kényelmes érzetet ad.

A kormányzás stabilitását és a fékek megbízhatóságát kanyarodáskor és lassításkor is érezhetjük, egy percre sem hagy kétségek között minket. Óriási előnyt jelent a közel tökéletes súlyelosztás, ami kiváló úttartást és vezethetőséget biztosít még nehéz terepen vagy rossz időjárási körülmények között is. Az opcionálisan rendelhető összkerékhajtás pedig tovább növeli az autó stabilitását és biztonságérzetét minden körülmények között.

A Dodge Durangot vezetve mindenki kicsit az utak királyának érezheti magát. És bármennyire is hatalmas erő lakozik ebben az izomautóban, vezetése mégis kényelmes, stabil és feledhetetlen élményt nyújt. A Petrányi Autó V8 szalonjában saját szemével győződhet meg arról, hogy valóban milyen erő lakozik a Durangoban!

Kapcsolódó fotók