A Dodge egy új recept alapján kíván belépni az elektromosított jövőbe,állítja Tim Kuniskis.

A pár órája 2022 M1 Concourse-on mutatták be a világ első elektromos izomautóját. A tisztán, vagy éppen mocskosul elektromos Charger Daytona SRT Banshee felborítja azokat kliséket amiket eddig az elektromos autókról gondoltunk.

Elektromos Dodge Charger áll egy térkövezett úton

Számos olyan, általuk megálmodott, megvalósított és levédett  újdonságot ígér a gyártó ami a vezetés hagyományos értelemben vett élményét kívánja elhozni az elektromos autózás korszakába. A fejlesztés fő irányelve: megjelenése, hangja és vezetési élménye is legyen hamisítatlan Dodge.

A hatótáv érdekében a klasszikus izom autó kinézet megtartása mellett, aerodinamikus orrkialakításához a múltból merítettettek ihletet a tervezők. Az R-Wing fantázianevű klasszikus tömb szerű hűtőmaszkra emlékeztető szárny egy elegáns megolás, ami a '69-es Charger Daytonát is eszünkbe juttathatja.

Ábra az elektromos Dodge Charger áramvonalasságáról

Ez az elektromos autó nem akar csendben odébb gurulni. Szintén saját fejlesztésű Fratzonic elektromos kipufogó hang kamra 126 db hanghatásra képes rendszer került bele, ami a kompresszors V8 Hellcat motoros verziók hangerejének felel meg.

Illetve hiszik, hogy a váltásokkor átélt terhelésváltás hozzájárul az élményhez, így ezt átélhetjük majd egy többsebességes elektromechanikus váltó segítségével.

Az összkerék hajtású autóval minden bizonnyal egyenes vonalon nem lesz nehéz a karbon kagylóülésekbe süppedni. Ám a mérnökök a drag mellett drift és fánk módokkal is készülnek, melyek a vásárlást követően később is aktiválhatók lesznek internet kapcsolaton keresztül.

Elektromos Dodge Charger ülései

Tim Kuniskis a Dodge elnök vezérigazgatója úgy fogalmazott a bemutatón, hogy a játékszabályokat nem ők változtatták meg, de alkalmazkodás nélkül rövid úton eltűnt volna a márka. Ha már viszont szükséges, akkor olyan elektromos autót alkottak ami méltó a márka értékeihez.

Elektromos Dodge Charger áll egy épület mellett

Teljesítmény adatokat egyelőre nem közöltek. Csak annyit, hogy erősebb lesz mint a belső égésű motoros Hellcat változatok...

Kapcsolódó fotók