A Dodge Challenger egy igazi izomautó, ami már évtizedek óta csavarja el az erő, a lendület és a sebesség szerelmeseinek fejét. A klasszikus kultautó legújabb változata, a Dodge Challenger Jailbreak 2023 januárjában V8 Petrányihoz is megérkezik. Magyországra mindössze ezt az egy darabot importálják, sőt Európában is csupán 25 darab koptatja majd az aszfaltot. Miért érdemes lecsapni a lehetőségre? Mutatjuk!

A Challenger Jailbreak, vagyis teljes nevén Dodge Challenger SRT Hellcat Redeye Widebody Jailbreak egy új, fényes csillag az erőt demonstráló autók egén. A lehengerlő teljesítmény fantasztikus vezetési élménnyel párosul: 6,2 literes, V8-as motor és 807 lóerő került ebbe a brutális gépezetbe, így a 2022-es Jailbreak-ben ülve a határ valóban a csillagos ég. A modellváltozat elkészültének apropója, hogy a márka lassan a V8 motorok kivezetését tervezi, ennek tiszteletére jött tehát létre ez a Redeye-nál is erősebb Hellcat verzió.

A Dodge Challenger Jailbreak vezetése igazi álom. Meglehetősen széles jármű, így szűk sikátorok felé nem érdemes vele mozogni – így hát aki megveszi az ország egyetlen ilyen autóját, az ne szűkítse le az autónak kínált teret, engedje inkább, hogy széles nyomtávon fedezze fel a világot - és a világ is felfedezze ezt az erőgépet.

Lehetőségek színes tárháza

A Challenger Jailbreak 2022 egy limitált kiadású négykerekű különlegesség. A tervezők az alábbi egyedi és ütős design koncepciókat állították össze ehhez a modellhez:

  • Brass Funky: Hallraisin külső és Laguna bőrülések, szőnyeg szépia színben, Dinamica tetőborítás és Alcantara kormánykerék.
  • Old School: zöld szín, 20x11-es Wrap Speend Satin Carbon kerekek, Satin Chrome Hellcat hűtőrács, Gunmetal Grey féknyergek, krómozott tanksapka, Hammerhead Grey padlószőnyeg és biztonsági övek.
  • Red Dawn: TorRed színvilág, matt oldalcsík és Hellcat badge – tökéletes kombináció.
  • The Classic: feltűnő kékség dupla ezüst csíkozással, 20-as karbon keréktárcsákkal és piros Hellcat márkajellel.
  • Old Glory: White Knuckle szín dupla kék csíkozással kiegészítve, megspékelve 20-as fekete kerekekkel és az oldalán piros Hellcat jellel.
  • Yin Yang: karbon dupla csík, matt fekete Wrap Speed kerekek és Pitch Black festékréteg.
  • Yeller: koromfekete csoda fényes fekete motorháztetővel, sárga féknyergek és szénfekete kerekek.

Challenger Jailbreak a V8 Petrányinál

A V8 Petrányi kereskedésébe januárban érkezik meg az új Dodge Challenger Hellcat Redeye Jailbreak. Nézzük, milyen lesz ez a konkrét autó, mit kell tudni róla!

A Magyarországon egyedüliként megvásárolható Dodge Challenger Hellcat Redeye Jailbreak a Brass Funky kivitelű lesz, Hellraisin színben, formavilágában pedig igazodik ahhoz, amit a valódi izomautókról gondolunk – csak ezek az izmok a lehető legfeszesebbek. Négy személy számára is kényelmes az utastér, ami a meghosszabbított tengelytávnak és az egyenes tetővonalnak köszönhető. Az ülések kényelmesek, jó az oldaltartásuk, így nagy sebességnél is kellemes az utazási élmény. Az autó szinte rásimul az aszfaltra, szépen veszi a kanyarokat, idomul az úthoz.

Az autóban Supercharged HEMI V8 807 lóerős motor kapott helyet, ennek köszönhetően tud 3,4 másodperc alatt felgyorsulni nulláról 60 mérföld/órás sebességre. A tökéletes gyorsulást támogatja a Launch Control, a zökkenőmentes utazásról pedig a Bilstein három üzemmódú adaptív lengéscsillapító gondoskodik. A karosszéria egyedi, a kerékjáratok a megszokottnál szélesebbek, a felnikre 305/35ZR20 Pirelli P Zero gumik kerültek fel, az SRT hátsó szárny pedig csak emeli az összképet.

Aki megveszi ezt az autót, a belső térben is tapasztalni fogja, hogy milyen az igazi prémium élmény. Ennek része a Laguna bőr belső, a valódi szénszálas beltéri elemek, a Demon vörös biztonsági övek, amik az utasok testét maximálisan fogják, ha a sofőr az autó erejét próbálgatja. A motorhang maximális élményt nyújt, a tökéletes zenei hangzást pedig a Harman Kardon prémium audiorendszer garantálja. A középkonzoli kijelző az Uconnect infotainment technológiára épül, a Preformance Pages segítségével pedig követhetjük az autó teljesítményét.

A V8 Petrányinál hisszük, hogy az álmok azért vannak, hogy valóra váltsuk őket, ezért teremtettünk lehetőséget arra, hogy valaki egy Challenger Jailbreak modell tulajdonosa lehessen. Csapj le a lehetőségre és legyél te az, aki megéli ezt az amerikai álmot!