A Dodge egy igazi klasszikus, egy amerikai izomautó, ami több mint 50 éve tartja lázban a sportkocsik szerelmeseit.

A trendek változásának köszönhetően a klasszikus Dodge Challenger a most ismert változatában nyugdíjba fog vonulni, köszönhetően annak, hogy a Dodge márkát jegyző Stellantis a villanyautózás felé fordul. Érdemes tehát most lépni annak, aki valaha szeretne egy ilyen szépség büszke tulajdonosa lenni. Ebben a blogposztban a Dodge Challenger Hellcat kerül a középpontba. Mi az a Dodge Hellcat? Mit kell tudni a V8 Petrányi kínálatában elérhető Dodge Challenger Hellcat Wide Body-ról? Jöjjenek a részletek!

Mit kell tudni a Hellcatról?

A Dodge esetében a Hellcat a motorra és a teljesítményre utal. Ez egyfajta kivitel, ami mind a Charger, mind pedig a Challenger modelleknél elérhető. A Hellcat jellemzője, hogy sportos, a karosszéria kissé agresszív, amit az autó vonalvezetése és a nagy méretű légbeömlők kiemelnek. Az izmos megjelenés mellett a kivitel sajátossága a dinamikus teljesítmény. Az erőt a 6,2 literes V8 HEMI motor adja, ami 881 Nm nyomatékot és 707 lóerőt képes produkálni. Ehhez társul egy kiváló sportfelfüggesztés, aminek köszönhetően precízen irányítható az autó.

A Hellcatnak nemcsak a külseje, hanem a belső tere is lehengerlő. Az utasok sportülésekben élheti át a száguldás élményét, a kárpitok, a belső elemek mind kiváló minőséget képviselnek, az infotainment rendszer pedig a hangulatról gondoskodik. A Dodge Hellcat az autórajongók álma: kombinálja a kifinomultságot és a nyers erőt, ez a jármű garantáltan emlékezetes vezetési élményt nyújt mindazoknak, akik kedvelik a sebességet és az adrenalint. Ékes példája annak, hogy a stílus és a teljesítmény tökéletesen összeegyeztethető.

A Dodge Hellcat kivitel a Charger és a Challenger típusok esetében is elérhető. A Charger és egy teljes méretű, négyajtós Sedan, ami a fent említett teljesítményt hozza, mégis kényelmesen van hely az utastérben. A Challenger Hellcat egy igazi sportkocsi, ami 881 Nm nyomatékra és 717 lóerőre képes, vagyis rettentően jól gyorsul. A V8 Petrányi kínálatában egy Dodge Challenger Hellcat Wide Body érhető el. Nézzük, mit kell tudni erről az autóról!

Dodge Challenger Hellcat Wide Body a V8 Petrányinál

A Dodge Challenger Hellcat Wide Body már előrendelhető a V8 Petrányinál, augusztusban ugyanis megérkezik az autókereskedésbe. Az autó vadító fekete színű, gyári szélesítésekkel rendelkezik. Összességében a megjelenése feltűnő, csak úgy vonzza a tekintetet, bármerre járunk vele. Technológiájában a legmodernebb megoldásokat alkalmazza, a formavilága azonban a klasszikus izomautó jelleget képviseli. Egyszerre modern, de mégis időtálló.

Különlegességét mi sem bizonyítja jobban, mint a tény, hogy 2021-ben az új autó értékesítési mutatók alapján az USA első számú kocsija lett a saját kategóriájában. Azok, akik imádják a hatalmas benzinfaló szuperjárműveket, még most szerezzék be kedvencüket, ez ugyanis az utolsó előtti év, amikor a Dodge még bevállalja a V8 motoros autók gyártását.

A Hellcat az elsöprő kompresszoros V8-as motorra utal, a Wide Body pedig arra, hogy a karosszéria gyárilag szélesebb, mint a többi kivitel, ugyanígy a gumik is szélesebbek (305/35ZR20 P Zero gumik). A motor 717 lóerőt és 884 Nm-t tud, mindössze 3,7 mp alatt felgyorsul nulláról 60 mérföld/órára. A Lauch Control arról gondoskodik, hogy a gyorsulás mindig a lehető legjobb legyen.

A vezetési élményről három üzemmódra képes adaptív lengéscsillapító gondoskodik, az SRT hátsó szárny pedig a hatékonyabb menetet teszi lehetővé. A belső tér maga az álom, Laguna bőr ülésekbe huppanhatunk bele, a tökéletes hangzást pedig Harman Kardon prémium audiorendszer biztosítja. Természetesen az okos technológiák arról is gondoskodnak, hogy minél biztonságosabb legyen a közlekedés, ennek köszönhetően olyan funkciók is vannak a kocsiban, mint például a holttérfigyelő rendszer, az automata fényszóró és az adaptív sebességtartó.